Monday, October 31, 2016

Pan grill chicken kegemaran keluarga (Ayam panggang kuali???)

Pan-grilled aje,  As usual banyak bawang sebab penggemar bawang haha.
Sure korang rasa, Ya Allah pompuan ni up resepi dia yang tah apa- apa tu lagi sekali hahaha.  Maaf la, lately ni tak ada apa yang interesting sangat lah nak share.  Kalau berkait perkembangan anak- anak tu banyak laaaa.  Tapi nanti boring pula kan.  Skali skala kita share pasal makan pulak.

Kat atas ni antara resepi sempoi pilihan juga... Ok seperti biasa banyak bawang sebab bawang adalah pilihan hati sangat- sangat.  Anak- anak suka ni.  Kalau makan dengan roti, sapu mayonaise, letak pan-grilled chicken ni memang makan dengan gaya emmmm... masakan Mommy diorang ni lah paling sedap atas muka bumi ni.  Sumpah tak tipu hehehee.

Ni resepi campak- campak.

Bahan- bahan:

1) Ayam - potong dadu.  Sukahati lah korang nak ayam tu banyak mana.
2) Garam secukup rasa.
3) Serbuk lada hitam (secukup rasa jugak)
4) Serbuk basil (dried basil).
5) Sedikit butter (untuk panggang).

Cara- cara:
1) Gaul semua bahan dengan ayam, perap 15 minit.
2) Panaskan kuali, cairkan sedikit butter.
3) Panggang ayam selama 15 minit dengan api sederhana perlahan.

Boleh makan dengan sandwich, salad, dan juga nasi.  Kitorang ni jenis redah aje makan camana hahaha.  Takde makna perfection kalau dah macam ni.  Makan apa ada, masak apa sempat.  Macam gitula alkesah hahahaha.

No comments: