Tuesday, May 15, 2012

Her first haircut at the saloon

I just had to take her to the hair saloon yesterday.  Selalunya cuma potong fringe sendiri kat rumah,  tapi kali ni memang dia tak mau diam dah sampai bergigi- gigi dah rambut dia.  Haish geram betoi I tengok. 

Ni rambut berketak- ketak mommy yang potong...


Last- last bawak pegi saloon.  I didn't know what to expect since anakanda jenis kuat jerit ok.  So membayangkan she will cry and scream at the top of her voice.  Sebagai seorang drama queen terulung, ini adalah expected. 

Tapi mungkin Mommy lupa anak dia dah besar.  She actually behaved herself well at the saloon.  The hairdresser was very polite dan sangat pandai memujuk. 


Selain dari hairdresser yang pandai pujuk, Mommy mendapati bahawa Ayesha menjadi sangat baik sebab ada cermin yang besarrrr dan panjang.  Basically the whole stretch of the room tu ada cermin.  My daughter loves mirror ok tuan- tuan dan puan- puan.  Sangat lah vain.... Maka melihat dirinya sendiri dalam cermin adalah sesuatu yang memuaskan bagi dirinya, heheheh.  Hence she was at her best behaviour!




Apapun Mommy adalah sangat lega sebab rambut Ayesha dah di repair.  Nanti bila- bila senang I upload gambar busuk masam yang comel tu.

1 comment:

Zai Hashim said...

mmg bw p salon lebih senang, if dgn kita diaorg banyak akall...