Thursday, May 24, 2012

Jom intai...(Part 1)

Dah ni dia mode di awangan tak sudah- sudah hehehe.  Konsep nye, saya suka saya suka saya suka.    I dah berjaya ubahsuai sikit rumah yang dulu nye macam takde taste lansung (mahap makcik ye tapi makcik memang takde taste).  Walaupon taste I taklah sebaguih mana, tapi ok la kan hahaha.  Kesian I tawww terpaksa tahan sakit mata buat beberapa ketika before datang bajet untuk mengubahsuai.  Kesian juga Ayesha Amani sebab terpaksa melayan habuk- habuk kayu dan simen.

Anyway yes rumah I kecik je so please reserve your comment on the size :p.  Dan entry ini bukan berniat menunjuk- nunjuk, tapi nak share excitement I... 

Antara perubahan yang dibuat adalah: 
1. Porch (pecah bagi boleh masuk dua pagar)
2. Dapur.
3. Bilik air.
4. Kasi cat baru sikit.  
5. Tingkap luar dan bilik depan.

Nanti I dah transfer gambar- gambar lain from my camera I akan upload lagi.  For now, layan ni dulu.

Gambar dolu dolu...Ruang tamu lama dia... See the window?
Ok dah pecah.  Gambar tingkap baru belom lagi transfer.

Originally dapur dia... (Ni gambar duluuu before beli)
Ni dah kopek tiles lama
And tadaaaa dah settle.  




Bilik air asal dia...ni masa makcik tu duduk dulu...

Dah tukar tapi lom siap cat ok...

Pandangan depan

Bilik kami punya bathroom

Ok done.  Tunggu cat jer.

Huduh la before cat kan...
Ini bilik no.2 dia...sebelum cat baru.  Green and orange? Yucks.

I tukar purple and pink.  Mahap barang sepah belom kemas.

Dan lagi... Mahap gambo pakai fon.  Hehehe.



2 comments:

Zai Hashim said...

wow...banyak juga neh...bonus sure 18 bulan nih...hehehe :) cantek2 saya suka, bila mau buat makan? :P

Diana Abdul Molok said...

heheh ada la rezki sikit-2... nanti k, aku arrange mai makan-2