Thursday, August 02, 2012

Mak


 "A mother's arms are made of tenderness and children sleep soundly in them"- Victor Hugo 

Ermmm betoi kan, itu yang bila dah berjauhan dengan mak pun masih teringat ketiak mak.  How immature, some people might say.  Tapi Mak is someone who gave birth to you, berjaga malam mendengar tangisan kau, basuh berak kencing kau, basuh cadar kencing kau, beri kau susu dan makanan berkhasiat.  Dia jugak yang menurut kehendak kau yang bukan- bukan.  Mak yang pujuk kau bila nangis guling- guling.  Mata kau masuk habuk pun mak yang tiup kan... Mana mungkin nak lupakan Mak macam tu aje.  

Mak, may Allah protect you.  Semoga Allah mengasihi beliau sepertimana beliau mengasihaniku sewaktu kecilku.  I miss you.  How I wish I could go back in time and undo some of things I did and said to you as a teenager.  I love you.  I look forward to many more Ramadan with you, listening to your voice because we are far away from each other.  I love you, Mak.

1 comment:

Zai Hashim said...

awww....*nangessss*