Thursday, October 18, 2012

Have you tried Neurogain before?

Has anyone tried this during their pregnancy?  A friend of mine gave me two bottles of Neurogain from her recent pregnancy, she had just completed her confinement period (May God bless her and her family, she gave me Iberet Folic and several strips of folic acid as well.)  Thanks yer Puan Kasma, selamattt den tak yah beli hehehe. I googled Neurogain and found out some information about this soft vege capsules (by Mederis Sdn Bhd).

Soft vegecaps ni formulated specially untuk ibu- ibu mengandung dan menyusukan anak.  Apa kebaikan yang ada?  Kaya dengan Docosahexaenoic Acid (DHA), rendah Eicosapentaenoic Acid (EPA) dan mengandungi Arachidonic Acid (AA) dan Oleic Acid (OA) bagi membantu ibu- ibu memenuhi keperluan nutrisi masa mengandung atau menyusukan anak.  As we are all well aware, mothers like us often lack good nutrient while pregnant or breastfeeding.  So when that is the case, how do we ensure our babies get the important nutrient for brain development or growing up.  You can read the fun facts about NeuroGain kat sini, http://www.mederis.com.my/NeuroGainPB_Vegi.html.

Aku, of course sebab baru dapat tadi, saja lah try makan satu.  Ok, senang nak telan.  Tak terlalu besar, tak menggelikan.  Like I mentioned above dia soft capsules kan.  Tapi rasanya lepas baca blog- blog ibu lain, aku nak tunggu dah masuk 6 bulan baru makan.  If I understand correctly, the benefit for the baby is during the last 3 months of pregnancy (means bila dah masuk third trimester la).  Tapi jugak... masa browse Mederis punya site, dia ada jugak cakap untuk ibu with poor maternal diet.  Means, kalau orang with poor diet like me, who can't have fish, eggs, meat, chicken or anything other than fruits and veges, boleh la makan untuk tambah nutrient.  

Through other mommies blog jugak, aku dapati ada Obgyn Specialist yang cakap, kalau consume benda yang tinggi DHA (macam Neurogain ni la), memang anak akan hyper sikit.  Budak- budak yang consume DHA tinggi, memang anak akan terlalu aktif.  Kadang- kadang sampai tak dengar cakap kita. Tapi Neurogain memang merupakan recommended supplement by the specialists jugak.

There are also mostly positive feedback, saying that anak lebih alert, bijak, cepat belajar dan sebagainya, and they believed that this was due to consuming DHA.  Ah well, I in general believe in consuming additional vitamins during pregnancy and breastfeeding.  Believe me, I have felt the difference with and without any supplement, contoh anemic, extreme fatigue dan sebagainya.  Exercise and supplements, I believe are the reasons I am still up and running, even though sebenarnya sangat- sangat tak larat, muntah- muntah dan sebagainya.  But then, of course, take only what is advised by the specialist :-)

Anyway... let me try to consume this, and let's see what difference will it be with my first daughter.  During my first I took Obimimin Pluz.  Ngeri OK kalau tengok size capsule dia, besar- besar hehehe.  Bila sampai to the point I should update, I will update this entry and share my findings about Neurogain.  How about you?  Have you consumed Neurogain before?  Can you see any positive result with yourself and your child?

2 comments:

azie semesta said...

salam D..i ade mkn neurogain during pregnantkan my dotter..mmg sgt ok since die bantu utk develop baby pnye spinal cord..nnt baby kte pnye leher xla lembik, i mean die akan tegakla..easy to handle..just my 2cent experience;)

mamasyafi said...

Salam..betul omega 3 sangat penting untuk ibu hamil & menyusu

Sedikit perkongsian on this subject di blog saya

http://mamasyafi.wordpress.com/2013/12/03/ibu-mengandung-nak-ambil-neurogain-ke-omegaguard/