Monday, November 26, 2012

RM12.. Hemmmm?

Teringat kejadian baru- baru ni, where I woke up to find my Astro service disconnected.  Perasaan pertama bila dapat tau?  Rasa macam nak makan orang sebab aku tau bil aku dibayar...
 
So I picked up the phone, and spoke to the customer service (took me about 20 minutes to get through).  Here's how the conversation went, well.. sort of.  Setengah perkataan telah dicensored dan di ubah suai untuk blog ni hehehe. 
 
Me:  Hello.  Saya nak check status account saya...
 
Astro Girl: Ok, cik sila bagi no. akaun atau no. IC untuk semakan.
 
Me: Ok, 0- XXXXXX. 
 
Astro Girl:  Disini saya dapat lihat akaun Cik telah disekat kerana tunggakan RM12.  Cik kena jelaskan bayaran RM12 tu baru boleh connect kan. 
 
Me:  Whad the fudge???? Are u being ridiculous?  Disconnected because of RM12?  I didn't even know I had RM12 outstanding in the first place.  Since your online billing pon nampaknya doesn't really indicate this clearly.  You people are really stupidddd.  You know?  Stupidddddd.  I want my Astro to be connected right here right now.  I akan bayar the RM12 sekali dengan next bill.
 
Astro Girl:  Ok Cik... Sila bayar RM108.35 untuk bil akan datang.  Service astro Cik akan disambung kan semula dalam masa 3 jam.  Sila letakkan decoder dalam mode standby. 
 
Wanted to slap the girl left and right even though I know it wasn't her fault. 
 
Erghhhh.  You know what I should've told them instead????  That the RM12 was for all the times my connection was lost due to rain.  That was for my episodes of Julia I missed, 2 episodes of The Voice I missed, and half an hour of Desperate Housewives re-run.  That would make up the RM12, eh?  In fact if I take into account all the time I missed my favourite shows, I should've charged them RM12. 
 
Ridiculous.  Ini lah akibat monopoly.  Sesuatu yang di monopoly, pasti tidak akan ada perubahan.  Service kau dari dulu sampai sekarang bermasalah bila hujan.  Duhai Astro, sedarlah bahawa aku pada ketika ini sangat marah.  Sangat- sangat marah....

2 comments:

Zai Hashim said...

emm pernah kena juga, menyampahhhh...tapi takdak pilihan kan...

Diana Abdul Molok said...

aku siap call diorg, masa ujan arituh 1 hour + tak dpt siaran. been happening everyday since musim ujan ni. aku ckp, aku akan rekod all and takmo bayo korang.